Névnapok

Chatbox10 évesen....

A miskolci Spáten sörözőtől hosszú, kanyargós utat járt be ez a nem kifejezetten hagyományos felépítésben működő mi kis civil szervezetünk, a Földalatti KHE.
Rengeteg koncert, fesztivál, lemez megjelenés, kül-és belföldi kooperáció, tehetségek felkutatása, patronálása, közösségi tér üzemeltetés, film klub,kiállítás, ifjúsági igényfelmérés, fiatalsegítői munka, bla-bla-bla....jellemzi ezt az időszakot.
Amellett, hogy most megköszönjük minden segítőnknek, barátunknak és ellenségünknek a maga módján való segítségét, egy fontos változásról is szeretnénk hírt adni.Tapasztalataink azt mutatják, hogy kis országunkban jellemzően azok a civil szervezetek érvényesülhetnek, akik a felsőbb hatalom által fontosnak ítélt értékekhez igazodva működnek, azok mentén jelölik ki munkájukat.
A támogathatónak ítélt célok a legritkábban fedik le a valóban hiánypótló területeket.A civil szféra mindennapjaiba is beférkőztek a politikai kapcsolatok, az ügyeskedés az egyre szűkülő források megkaparintása érdekében.
Ezek az állapotok gátat vetnek a civil szféra önállóságának, fejlődésének, függetlenségének és szolgalelku, intézményesített körülményeket állandósítanak, ahol eltunik a kicsik által képviselt sokszínuség.

Az elmúlt években mi is megpróbáltuk ráilleszteni programjainkat e támogatható kategóriákra. Igyekeztünk túlélni az ínséges idoket, görcsösen beleeroltetve magunkat azokba a skatulyákba, melyeket e "nagy célok" megálmodói egyedülinek és kizárólagosnak tartanak.
De rá kellett ébrednünk, hogy ennek nincs semmi értelme. Mindez csak fölösleges magyarázkodáshoz, hazudozáshoz és nem utolsó sorban végeláthatatlan adminisztrációhoz vezet, amivel csak saját, eredeti elképzeléseinket degradáljuk középszerure.

Ezért hát ünnepélyesen kijelentem, szervezetünk a jövoben csak és kizárólag az alapelképzeléseinkhez illeszkedo témában és formában hajlandó pályázni még ha ezzel el is esünk a hazai és EUs támogatások jelentos százalékától.
Innentol kezdve saját forrásból, gazdasági tevékenységbol illetve egyéb adományokból kívánjuk fedezni szervezetünk költségeit.
Hiszünk abban, hogy ezzel több energiát fordíthatunk eredeti céljainkra és mi is tisztább lelkiismerettel élvezhetjük elért eredményeinket.

Szabó Szabolcs
Földalatti KHE
titkárSado on 2012 május 07 hétfő - 10:20:43 | Hozzászólások: 0

Keresés Földalatti KHE

Üdvözlet